ESCOLA MONTSERRAT

NOVETAT !

NOVETAT !
CLICA'M !

PROJECTE AUDIOVISUAL: Observem i experimentem el nostre entorn



COLÒNIES CICLE MITJÀ

Els dies 25 i 26 de maig, els alumnes de cicle mitjà vam anar de colònies a l’Escola de natura Mas Batllori de Cornellà de Terri.
El dimarts al matí, després d’arribar, vam deixar les bosses a les habitacions, i vam anar a passejar pel voltants de Cornellà, vam jugar una estoneta i vam dinar al bosc. Al costat de l’alzina reclamadora cada classe es va fer una foto.
A la tarda, vam fer grups i alguns nens i nenes van fer el taller de supervivència, i els altres van fer el taller de les egagròpiles. El taller que no es va fer el dimarts a la tarda, es va fer el dimecres al matí.
El taller de supervivència consistia en fer servir tècniques per sobreviure al bosc si ens perdem algun cop: aprendre a fer foc, a fer cabanes, fer nussos, demanar ajuda amb el codi MORSE, saber orientar-se, saber trobar menjar i aigua al bosc ,etc.
Ens va agradar molt!!!!

El taller de les egagròpiles consistia a trobar restes que deixen els animals al bosc. Al taller vam estudiar les restes que deixen les aus rapinyaires. Amb pinces i un pinzell vam obrir les egagròpiles i les vam netejar amb aigua i lleixiu. Després vam fer un mural que ens vam endur a casa. Aquest taller no ens agradar tant com el de supervivència.
A la nit vam fer un joc de nit. Ens van explicar un conte sobre uns bandolers i uns pagesos. El joc consistia en fer dos grups: bandolers i pagesos . Els bandolers havien de tocar els pagesos i endevinar a quina ma portaven el cigronet. Si el bandoler ho endevinava es quedava el cigronet i el pagès anava a buscar-ne un altre, si el pagès guanyava havia de seguir fins a trobar una caseta on havia de deixar el cigronet. Guanyava l’equip que reunia més cigronets.
A la nit vam dormir poc perquè teniem ganes de fer gresca.
Després de dinar el dimecres vam jugar una estona i vam marxar cap a l’escola.
Van ser unes colònies molt divertides!!!